Телешки гърди роган джош

Телешки гърди роган джош

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тава сипете 2-3 с.л. олио или зехтин. Обелете и нарежете на тънки полумесеци главите лук и ги разпределете на един слой в тавата. Почистеният и нарязаният на кръгчета морков разпределете върху лука.
2. Цялото парче телешки гърди поръсете с брашно от всички страни. Поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото в загрят тиган с 2 с.л. зехтин, по 6 минути от всяка страна.
3. Поставете запечатаното месо върху лука и морковите и втрийте къри пастата в него, от всички страни. Добавете обелените скилидки чесън. Излейте телешкия бульон върху лука и морковите. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете на 160 градуса 4 часа, като отстраните фолиото на третия час от печенето. 
4. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. В дълбока тавичка сипете олиото и запържете за около 5 минути нарязаните на ситно чесън и люта чушка, както и нарязания на тънки полумесеци лук. Добавете картофите и запържете за още 5 минути. Добавете смлените подправки, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Печете картофите на 160 градуса 40 минути. Щом ги извадите добавете нарязаниян а ситно кориандър и разбъркайте.
5. Сложете предварително бланшираните броколини в силно загрят сух уок и разтръскайте. Добавете обеления и нарязан на тънкик лечки джинджифил. Поръсете с малко зехтин, лют червен пипер на люспи и сок от лайм. Гответе 3-4 минути.
6. Нарежете отпочиналото месо на големи филии. Сервирайте телешки гърди с гарнитура от карамелизиран лук, картофи по бомбайски и броколини.

Продукти

  • 2 кг телешки гърди
  • 15 г брашно
  • сол и черен пипер
  • 50 мл олио
  • 8 глави лук
  • 50 г къри паста Роган джош
  • 4 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 150 мл телешки бульон

За картофите:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 800 г картофи
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. смлян кориандър
  • 1 с.л. гарам масала
  • 100 мл олио
  • 2 с.л. нарязан кориандър
  • сол и черен пипер

За броколините:

  • 400 г броколини
  • 25 мм корен джинджифил
  • 1 ч.л. едър лют червене пипер
  • 1 лайм
  • сок

Свързани рецепти