Телешки дюрюм с чушки
1. Почистете чушките и ги нарежете на еднакви, тънки ленти.
2. Нарежете месото също на тънки ленти. Настържете кашкавал или сирене чедър на едро ренде.
3. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин в него. Сипете чушките и ги запържете до омекване, като разтръсквате тигана от време на време. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете лентичките месо и запържете и тях, докато цветът им се промени. Поръсете с мащерка и овкусете още веднъж с малко сол и черен пипер.
4. Разгънете кората за баница и изрежете краищата и така, че да се получи правоъгълник. В единия край сипете плънката от чушки и месо. Върху тях подредете листата рукола и магданоз. Завийте като пакет, а след това на руло. 
5. Запечете дюрюма от всички страни в сух тиган.
6. Разрежете сандвича на две половини и поднесете.

Продукти

  • 180 г телешко бонфиле 1 зелена чушка 0.5 червена чушка 0.5 жълта чушка 1 връзка рукола 1 с.л. сушена мащерка 1 връзка магданоз 6 с.л. чедър зехтин сол и черен пипер 1 бр. дебела кора за баница

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички