Начин на приготвяне:

1. Отстранете сивата ципа на дроба и го нарежете на парчета. Сложете ги в дълбока чиния и ги поръсете с брашно, кимион, мащерка, сол и черен пипер. Много добре оваляйте парчетата дроб в сместа.
2. Загрейте добре тиган и сипете в него 3-4 с.л. зехтин или олио. Изпържете парчетата дроб от двете страни, до златисто, като ги разделяте едно от друго.
3. Обелете зеленчуците и ги нарежете на едро. Наредете ги на дъното на малък гювеч. върху тях сипете пържения дроб заедно с мазнината.
4. В купичка смесете доматеното пюре, бульона и червеното вино и ги изсипете в гювечето. Отгоре поставете дафиновите листа и пръчката канела. Покрийте с алуминиево фолио и поставете капака отгоре. Гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса 1 час.
5. Прехвърлете зеленчуците с малко от бульона в блендер. Овкусете с малко сол, черен пипер и зехтин и пасирайте.
6. Направете легло от зеленчуковото пюре на дъното на чиния, а отгоре сложете парчета дроб, зеленчуци и още зеленчуково пюре.

Продукти

  • 300 г телешки дроб
  • 0.5 ч.ч. брашно
  • 2 малки глави целина
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 7 ч.ч. бульон
  • 0.5 ч.ч. червено вино
  • 1 ч.л. мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 пръчка канела
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Свързани рецепти