Телешки дроб по венециански с полента

Телешки дроб по венециански с полента

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина и 50 г масло в дълбок тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете 1 с.л. оцет и оставете лука да омекне.
2. С помощта на остър нож нарежете телешкия дроб на парченца.
3. Добавете ракията и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути. Добавете дафиновите листа и листенцата розмарин. Добавете и нарязания дроб, разбъркайте. Добавете още 1 с.л. оцет и 100-150 мл вода. Оставете ястието да къкри в продължение на 5-7 минути.
4. Сипете 800 мл вода в тенджера. Добавете 1 с.л. сол, а след това полентата. Разбъркайте. Добавете 50 г масло и разбърквайте докато то се разтопи. След това добавете предварително фино настърганото сирене. Бъркайте докато започнат да се образуват кладенчета в полентата.
5. Сипете полента по средата на чиния. Върху нея сипете от дроба с лук и сос. Украсете със стръкче розмарин.

Продукти

  • 2 големи глави бял лук
  • 600 г телешки дроб
  • 100 г масло
  • 50 г зехтин
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 3 с.л. ракия
  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък розмарин
  • 200 г инстантна полента
  • 30 г сирене "Гран падано"
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти