Телешки дроб по венециански с полента
Рецепта от: Давид Скоко
1. Загрейте зехтина и 50 г масло в дълбок тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете 1 с.л. оцет и оставете лука да омекне.
2. С помощта на остър нож нарежете телешкия дроб на парченца.
3. Добавете ракията и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути. Добавете дафиновите листа и листенцата розмарин. Добавете и нарязания дроб, разбъркайте. Добавете още 1 с.л. оцет и 100-150 мл вода. Оставете ястието да къкри в продължение на 5-7 минути.
4. Сипете 800 мл вода в тенджера. Добавете 1 с.л. сол, а след това полентата. Разбъркайте. Добавете 50 г масло и разбърквайте докато то се разтопи. След това добавете предварително фино настърганото сирене. Бъркайте докато започнат да се образуват кладенчета в полентата.
5. Сипете полента по средата на чиния. Върху нея сипете от дроба с лук и сос. Украсете със стръкче розмарин.
Продукти
- 2 големи глави бял лук
- 600 г телешки дроб
- 100 г масло
- 50 г зехтин
- 2 с.л. червен винен оцет
- 2 с.л. доматен концентрат
- 3 с.л. ракия
- 2 дафинови листа
- 1 стрък розмарин
- 200 г инстантна полента
- 30 г сирене "Гран падано"
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото