Телешки бульон
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Наредете в голяма тава телешките кокали, нарязаната на парчета волска опашка и почистените и нарязани на едро зеленчуци. Поръсете с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Прехвърлете изпечените кокали и зеленчуци в голяма тенджера със студена вода. Добавете оцета и пилешките крака, зърната черен пипер и сол. Щом водата заври, обирайте пяната по повърхността през първия час от варенето. След това оставете бульона да къкри на слаб огън в продължение на 3-4 часа.
3. Прецедете бульона и го съхранявайте в хладилник за няколко дни.
Продукти
- 1.5 кг телешки кокали
- 400 г волска опашка
- 1 с.л. зехтин
- 4-6 бр. пилешки крака
- 1 морков
- 2 стръка целина
- 1 глава лук
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 2 с.л. ябълков оцет
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем