Тексаско-мексикански царевичен хляб

Тексаско-мексикански царевичен хляб

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в силно сгорещен тиган с малко мазнина. След това изцедете кубчетата върху кухненска салфетка.
2. Смесете в една купа двата вида брашно, бакпулвера, захарта и кажунската подправка. Разбъркайте.
3. В друга купа смесете яйцата, олиото, млякото /вместо прясно мляко може да ползвате рядко кисело мляко/ и кленовия сироп, който може да заместите с мед.
4. Добавете сухите продукти към течните и разбъркайте внимателно, до гладкост.
5. Добавете парченцата бекон, царевицата и настърганото сирене чедър, като запазите малко от него за поръсване. Разбъркайте.
6. Намажете с мазнина кръгла тавичка или тиган и изсипете сместа за хляба в нея. Притиснете и загладете сместа. Поръсете с малко чедър. Печете хляба на 180 градуса 25 минути.

Продукти

  • 150 г бекон
  • 160 г брашно
  • 140 г царевично брашно
  • 7 г бакпулвер
  • 1 с.л. кажунска подправка
  • 25 г захар
  • 2 яйца
  • 55 мл слънчогледово олио
  • 130 мл прясно мляко
  • 50 г кленов сироп
  • 215 г замразена царевица

Свързани рецепти