Тексаски кифлички
1. Нарежете бекона на малки кубчета и ги запържете в сух тиган, до хрупкавост.
2. В купа смесете брашното с пудрата захар, солта и бакпулвера. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте с помощта на миксер. Добавете сметаната в движение и разбийте до хомогенност.
3. Нарежете лука на ситно и го добавете към тестото заедно с настъргания чедър и запържения бекон. Разбъркайте докато продуктите се смесят с тестото.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот, не тънко и в правоъгълна форма. Разрежете правоъгълника на 6 части - един път по средата, по дължина и два пъти, по късата страна. От всяко правоъгълниче направете по 2 триъгълника.
5. С разбит жълтък с малко сметана намажете всички триъгълни кифли и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете кифлите в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.

Продукти

  • 60 г пушен бекон 2 стръка пресен лук 315 г брашно 4 с.л. пудра захар 1 ч.л. бакпулвер 190 г студено масло 90 мл течна животинска сметана 150 г настъргано сирене Чедър жълтък с малко сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички