Тексаски кифлички
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете бекона на малки кубчета и ги запържете в сух тиган, до хрупкавост.
2. В купа смесете брашното с пудрата захар, солта и бакпулвера. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте с помощта на миксер. Добавете сметаната в движение и разбийте до хомогенност.
3. Нарежете лука на ситно и го добавете към тестото заедно с настъргания чедър и запържения бекон. Разбъркайте докато продуктите се смесят с тестото.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот, не тънко и в правоъгълна форма. Разрежете правоъгълника на 6 части - един път по средата, по дължина и два пъти, по късата страна. От всяко правоъгълниче направете по 2 триъгълника.
5. С разбит жълтък с малко сметана намажете всички триъгълни кифли и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете кифлите в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
2. В купа смесете брашното с пудрата захар, солта и бакпулвера. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте с помощта на миксер. Добавете сметаната в движение и разбийте до хомогенност.
3. Нарежете лука на ситно и го добавете към тестото заедно с настъргания чедър и запържения бекон. Разбъркайте докато продуктите се смесят с тестото.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот, не тънко и в правоъгълна форма. Разрежете правоъгълника на 6 части - един път по средата, по дължина и два пъти, по късата страна. От всяко правоъгълниче направете по 2 триъгълника.
5. С разбит жълтък с малко сметана намажете всички триъгълни кифли и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете кифлите в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
Продукти
- 60 г пушен бекон 2 стръка пресен лук 315 г брашно 4 с.л. пудра захар 1 ч.л. бакпулвер 190 г студено масло 90 мл течна животинска сметана 150 г настъргано сирене Чедър жълтък с малко сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери