Тажин с пиле, лимон и маслини
1. Обелете и нарежете лука на много ситно. Чесънът, магданозът и кориандърът също нарежете на ситно. Отделете 1 с.л. нарязани подправки за салатата.
2. Поставете бутчетата с кост в голяма купа, добавете нарязаните лук, чесън и подправки. Овкусете със сол, черен пипер, куркума и джинджифил. Разбъркайте много добре с ръце.
3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тенджера и поставете овкусените бутчета с кожата надолу. Запържете ги за 5 минути, като ги обръщате. Добавете бульона и оставете месото да покъкри 10 минути.
4. Разрежете предварително измития и подсушен лимон на четвъртинки. Изрежете кората му и я нарежете на тънки ивици. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете лимоновата кора при пилето и разбъркайте. Добавете картофите, разбъркайте и залейте с водата. Захлупете съда и варете 8 минути. Накрая добавете целите маслини без костилки и гответе още 3 минути.
5. Затоплете хляба във фурната за 4 минути. В купа сипете нарязаните подправки, чери доматчетата, разрязани на половинки и кубчета краставица. Останалата вътрешност на лимона нарежете на ситно и я добавете при зеленчуците. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.
6. Сервирайте порция пилешко със сос, хляб за топене и прясна салата.

Продукти

  • 2 глави червен лук 4 скилидки чесън 10 стръка магданоз 10 стръка кориандър 4 горни пилешки бутчета 2 ч.л. смлян джинджифил 1 ч.л. куркума сол и черен пипер зехтин 250 мл пилешки бульон 1 лимон 8 розови картофа 1 турски хляб 250 г чери доматчета 1 краставица 3 с.л. черни маслини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички