Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на много ситно. Чесънът, магданозът и кориандърът също нарежете на ситно. Отделете 1 с.л. нарязани подправки за салатата.
2. Поставете бутчетата с кост в голяма купа, добавете нарязаните лук, чесън и подправки. Овкусете със сол, черен пипер, куркума и джинджифил. Разбъркайте много добре с ръце.
3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тенджера и поставете овкусените бутчета с кожата надолу. Запържете ги за 5 минути, като ги обръщате. Добавете бульона и оставете месото да покъкри 10 минути.
4. Разрежете предварително измития и подсушен лимон на четвъртинки. Изрежете кората му и я нарежете на тънки ивици. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете лимоновата кора при пилето и разбъркайте. Добавете картофите, разбъркайте и залейте с водата. Захлупете съда и варете 8 минути. Накрая добавете целите маслини без костилки и гответе още 3 минути.
5. Затоплете хляба във фурната за 4 минути. В купа сипете нарязаните подправки, чери доматчетата, разрязани на половинки и кубчета краставица. Останалата вътрешност на лимона нарежете на ситно и я добавете при зеленчуците. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.
6. Сервирайте порция пилешко със сос, хляб за топене и прясна салата.
2. Поставете бутчетата с кост в голяма купа, добавете нарязаните лук, чесън и подправки. Овкусете със сол, черен пипер, куркума и джинджифил. Разбъркайте много добре с ръце.
3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тенджера и поставете овкусените бутчета с кожата надолу. Запържете ги за 5 минути, като ги обръщате. Добавете бульона и оставете месото да покъкри 10 минути.
4. Разрежете предварително измития и подсушен лимон на четвъртинки. Изрежете кората му и я нарежете на тънки ивици. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете лимоновата кора при пилето и разбъркайте. Добавете картофите, разбъркайте и залейте с водата. Захлупете съда и варете 8 минути. Накрая добавете целите маслини без костилки и гответе още 3 минути.
5. Затоплете хляба във фурната за 4 минути. В купа сипете нарязаните подправки, чери доматчетата, разрязани на половинки и кубчета краставица. Останалата вътрешност на лимона нарежете на ситно и я добавете при зеленчуците. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.
6. Сервирайте порция пилешко със сос, хляб за топене и прясна салата.
Продукти
- 2 глави червен лук
- 4 скилидки чесън
- 10 стръка магданоз
- 10 стръка кориандър
- 4 горни пилешки бутчета
- 2 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. куркума
- сол и черен пипер
- зехтин
- 250 мл пилешки бульон
- 1 лимон
- 8 розови картофа
- 1 турски хляб
- 250 г чери доматчета
- 1 краставица
- 3 с.л. черни маслини