Тайландска пилешка супа

Тайландска пилешка супа

Начин на приготвяне:

1. Поставете пилето с гърдите нагоре в не много голяма тенджера.
2. Измийте тиквата и я разрежете на две. Отстранете семките. Нарежете тиквата на 3-сантиметрови парчета без да я белите. нарежете дръжките кориандър на ситно, а листата сложете в купичка с вода и лед.  
3. Добавете тиквата, дръжките кориандър, червената къри паста и кокосовото мляко. Налейте 1 литър вода и захлупете. Щом супата заври, намалете силата на огъня и варете 1 час и 20 минути.
4. Извадете пилето в голяма чиния и го поръсете с малко листа кориандър. С помощта на преса за картофи намачкайте тиквата в тенджерата. Добавете останалите листа кориандър и разбъркайте.
5. Сипете супа в купички и добавете пилешко месо в нея.

Продукти

  • 1.6 кг свободно отглеждано пиле
  • 1.2 кг мускатна тиква
  • 1 връзка кориандър
  • 100 г червена къри паста
  • 400 мл кокосово мляко

Свързани рецепти