Начин на приготвяне:

1. Размесете хубаво брашното с маслото до получаването на тесто. 


2. Разделете го на 10 топки и ги оформете като малки кебапчета. 

3. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Притиснете ги хубаво с вилица, за да се сплескат и да станат с елипсовидна форма и с бразди отгоре.

4. Загрейте фурната на 200 градуса без вентилатор. Изпечете татлиите до златисто - за около 40 минути. Охладете ги.

5. Смесете водата и захарта в тенджера. Добавете стритите семенца от шушулките кардамон. Сварете сироп. Дръпнете го от котлона и прибавете сока от лимон.

6. Залейте татлиите с горещия сироп. Оставете ги да престоят поне 24 часа.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 250 г меко масло

За сиропа:

  • 800 г захар
  • 800 мл вода
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 2 шушулки кардамон

Свързани рецепти