Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Татлии

категория 0/5
1. Размесете хубаво брашното с маслото до получаването на тесто. 

2. Разделете го на 10 топки и ги оформете като малки кебапчета. 

3. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Притиснете ги хубаво с вилица, за да се сплескат и да станат с елипсовидна форма и с бразди отгоре.

4. Загрейте фурната на 200 градуса без вентилатор. Изпечете татлиите до златисто - за около 40 минути. Охладете ги.

5. Смесете водата и захарта в тенджера. Добавете стритите семенца от шушулките кардамон. Сварете сироп. Дръпнете го от котлона и прибавете сока от лимон.

6. Залейте татлиите с горещия сироп. Оставете ги да престоят поне 24 часа.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора