Татаки от еленско месо

Татаки от еленско месо

Начин на приготвяне:

1. Поръсете парчето филе с едра морска сол и черен пипер, от двете страни.
2. Сипете 2 с.л. зехтин в чугунен тиган и запечатайте месото за по 30 секунди от всяка страна. Извадете го.
3. Разбийте белтъка и намажете с него месото, с помощта на четчица. нарежете ядките шам-фъстък и ги разпръснете върху парче хартия за печене. Оваляйте месото от всички страни в ядките. След това го увийте в хартията, като бонбон. Сложете месото във фризер за 2 часа.
4. Развийте месото и го нарежете на тънки филийки. Подредете филийките филе по средата на чиния, като ги застъпвате. Гарнирайте с малко кълнове от кресон и полейте със зехтин и балсамов оцет.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 300 г филе от еленско месо
  • морска сол и черен пипер
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 белтък
  • 50 г ядки шам-фъстък

За гарниране:

  • 3 шепи кълнове от рукола
  • зехтин
  • балсамов оцет

Свързани рецепти