1. Обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета телешко месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Съберете месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупете с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипете сметаната по ръба на чинията. Захлупете тенджерата и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути.
4. Сервирайте тас кебапа, поръсен със ситно нарязан магданоз и гарниран с бешамел с патладжан.

Продукти

  • 1 глава лук 2 скилидки чесън 2 домата на кубчета зехтин 500 г телешко месо 1 с.л. доматено пюре сол и черен пипер 4 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички