Тас кебап със сметана
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета телешко месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Съберете месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупете с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипете сметаната по ръба на чинията. Захлупете тенджерата и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути.
4. Сервирайте тас кебапа, поръсен със ситно нарязан магданоз и гарниран с бешамел с патладжан.
2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета телешко месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Съберете месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупете с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипете сметаната по ръба на чинията. Захлупете тенджерата и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути.
4. Сервирайте тас кебапа, поръсен със ситно нарязан магданоз и гарниран с бешамел с патладжан.
Продукти
- 1 глава лук 2 скилидки чесън 2 домата на кубчета зехтин 500 г телешко месо 1 с.л. доматено пюре сол и черен пипер 4 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска