1. За тестото сипете нарязаното на парченца меко масло и захарта в голяма купа. Добавете брашното, солта и содата. Разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, пресипете го върху плота, оформете го на плосък правоъгълник и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.

2. За пълнежа смесете в стъклена купа нарязания шоколад (или шоколадов чипс), какаото, разтворимото кафе и кубчетата масло. Разтопете сместа или в микровълнова фурна, или на водна баня, докато стане лъскава и хомогенна. В друга купа разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете шоколадово-кафеената смес и разбъркайте.  Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте до хомогенност.

3. Разделете охладеното тесто на две. Едната половина приберете в хладилника, а другата разделете на две части. Разточете последователно двете части върху набрашнен плот, с дебелина 3 мм. С помощта ринг (диаметър 10 см) изрежете кръгчета от тестото. Подредете 6 рингчета (с диаметър 8 см) върху тава, постлана с хартия за печене. Поставете кръгче тесто във всяко рингче и го напаснете по дъното и стените му. Изрежете излишното тесто с нож. Поставете кошничка за мъфин или парче хартия за печене върху тестото и сипете ориз до нивото на ръба на рингчето. Печете в предварително загрута фурна на 165 градуса 12-15 минути. Отстранете хартията и ориза.

4. Разпределете шоколадово-кафеения пълнеж във формичките от тесто, като пълните малко под ръба на тестото.

5. Извадете половината тесто от хладилника и го разрежете на две. Поставете едната половина тесто върху решетка за охлаждане и го притиснете силно, така че то да мине през дупките на решетката. Оберете образувалите се трохи от другата страна на решетката. Поръсете трохите върху всеки тарт. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.

Продукти

  • За тестото:
  • 208 г брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 183 г безсолно масло
  • 130 г фина захар
  • 5 г морска сол
  • За шоколадово-кафеения фъдж:
  • 50 г брашно
  • 100 г натурален шоколад (80% какао)
  • 10 г холандско какао
  • 15 г разтворимо кафе
  • 120 г безсолно масло
  • 3 яйца
  • 128 г фина захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички