Тартове с шоколадово-кафеен фъдж
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. За тестото сипете нарязаното на парченца меко масло и захарта в голяма купа. Добавете брашното, солта и содата. Разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, пресипете го върху плота, оформете го на плосък правоъгълник и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.
2. За пълнежа смесете в стъклена купа нарязания шоколад (или шоколадов чипс), какаото, разтворимото кафе и кубчетата масло. Разтопете сместа или в микровълнова фурна, или на водна баня, докато стане лъскава и хомогенна. В друга купа разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете шоколадово-кафеената смес и разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте до хомогенност.
3. Разделете охладеното тесто на две. Едната половина приберете в хладилника, а другата разделете на две части. Разточете последователно двете части върху набрашнен плот, с дебелина 3 мм. С помощта ринг (диаметър 10 см) изрежете кръгчета от тестото. Подредете 6 рингчета (с диаметър 8 см) върху тава, постлана с хартия за печене. Поставете кръгче тесто във всяко рингче и го напаснете по дъното и стените му. Изрежете излишното тесто с нож. Поставете кошничка за мъфин или парче хартия за печене върху тестото и сипете ориз до нивото на ръба на рингчето. Печете в предварително загрута фурна на 165 градуса 12-15 минути. Отстранете хартията и ориза.
4. Разпределете шоколадово-кафеения пълнеж във формичките от тесто, като пълните малко под ръба на тестото.
5. Извадете половината тесто от хладилника и го разрежете на две. Поставете едната половина тесто върху решетка за охлаждане и го притиснете силно, така че то да мине през дупките на решетката. Оберете образувалите се трохи от другата страна на решетката. Поръсете трохите върху всеки тарт. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
Продукти
- За тестото:
- 208 г брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 183 г безсолно масло
- 130 г фина захар
- 5 г морска сол
- За шоколадово-кафеения фъдж:
- 50 г брашно
- 100 г натурален шоколад (80% какао)
- 10 г холандско какао
- 15 г разтворимо кафе
- 120 г безсолно масло
- 3 яйца
- 128 г фина захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни