Тартове с карамелизиран лук и козе сирене
Рецепта от: Мери Бери
Малки тартове от маслено тесто с орехи с карамелизиран лук шалот, козе сирене и яйца.
Продукти
- За тестото:
- 175 г брашно
- 100 г студено масло
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
- 30 г орехи
- сол и черен пипер
- За пълнежа:
- 1 с.л. олио
- 500 г лук шалот
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. светлокафява захар
- 300 г меко козе сирене
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото сипете брашното и нарязаното на малки кубчета студено масло в кухненски робот. Добавете сол и черен пипер и пулсирайте сместа, докато се образуват маслени трохи. Добавете яйцето и 1 с.л. вода и разбъркайте отново.
- 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го разточете на голям кръг с дебелина 3 мм. Поръсете нарязаните орехи равномерно върху него. Покрийте с лист прозрачно фолио и с помощта на точилката притиснете орехите към тестото. Изрежете 8 кръгчета с помощта на ринг, малко по-големи от формите, в които ще печете тартовете. Поставете кръгчетата във формичките и ги поставете в хладилник.
- 3. За пълнежа загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 2 минути на силен огън нарязания на тънки полумесеци лук шалот, като разбърквате често. Намалете силата на огъня и гответе до омекването на лука, около 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете балсамовия оцет и захарта и разбъркайте. Гответе на слаб огън още 15 минути. Оставете карамелизирания лук да изстине.
- 4. В купа разбъркайте яйцата, козето сирене и нарязания магданоз.
- 5. Разпределете карамелизирания лук между формичките, а върху него разпределете сместа от сирене и яйца. Печете тартовете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути, като поставите формичките върху предварително загрети плоски тави.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Мери Бери
Тарт с печени чушки, цвекло и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Лука Чиано
Киш с прошуто, аспержи и рикота
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Марк Мориарти
Тарт с пиле и гъби
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Мери Бери
Скромен пай със зеленчуци и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Уорън Мендес
Руло с наденица