Тартове с франджипан и ядки
1. За тестото сипете брашното върху плота. Поръсете го със сол и смесете с ръка. Оформете кладенче и в него добавете останалите продукти. С пръсти смесете продуктите като постепенно добавяте брашно. Щом се оформи топка тесто, разделето го на четири равни части. 
2. Намажете с разтопено масло дъното и стените на четири формички за пай /диаметър 8 см/. Във всяка формичка разстелете парче тесто с пръсти, по дъното и стените. Изрежете излишното тесто по краищата. Поставете формичките в хладилник.
3. Поставете бадемите и захарта в блендер и смелете фино. Добавете мекото масло и яйцата и смелете отново, до получаването на гладка паста.
4. Разпределете франджипана равномерно в четирите формички и го изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 25 минути.
5. За крема разбийте мекото масло и лешниковата паста с помощта на миксер, до пухкавост и изсветляване. Прехвърлете крема в пош с назъбен накрайник.
6. Запечете ядките за гарниране в тавичка в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути.
7. Шприцовайте крем по средата на всеки тарт. Гарнирайте с различни ядки. Украсете с листа мента. Поръсете с малко пудра захар.

Продукти

  • За тестото:
  • 250 г брашно
  • щипка сол
  • 150 г масло
  • 40 г пудра захар
  • 1 жълтък
  • За франджипана:
  • 150 г белени бадеми
  • 150 г захар
  • 50 г меко масло
  • 2 яйца
  • За крема:
  • 150 г меко масло
  • 200 г лешникова паста
  • За гарниране:
  • 8 бадема
  • 4 орехови ядки пекан
  • 12 лешника
  • 4 орехови ядки
  • 1 с.л. фъстъци

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички