Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тарти с диви гъби и грюер

категория 0/5
1. За тестото сипете брашното и нарязаното на кубчета студено масло в кухненски робото и разбъркайте докато се получат трохи. Добавете щипка сол и пуснете отново сместа да се разбърка. В движение сипете водата. Щом се образува топка тесто, извадете я върху набрашнен плот и я оформете на хубава топка. Разрежете на 4 еднакви топчета и увийте всяко в прозрачно фолио. Поставете тестото за 30-60 минути в хладилник.
2. Върху набрашнен плот разточете всяка топчица тесто в кръгла форма. Намаслете малки форми за тарталети и напаснете разточено тесто по дъното и стените на всяка. Покрийте с парче алуминиево фолио и сипете шепа боб. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 100 градуса 15 минути. След това отстранете фолиото и боба и печете още 10-15 минути.
3. За плънката обелете и нарежете на ситно лука и го задушете в тиган 1-2 с.л. олио. добавете почистените и нарязани гъби за 1-2 минути. Добавете листата спанак и изчакайте те да се свият. Дръпнете сместа от огъня.
4. В купа разбийте яйцата, добавете сметаната. Настържете сиренето грюер.
5. На дъното на всяка тарта сложете малко настърган грюер. Поставете от плънката с гъби и залейте с яйчената смес, но не догоре. Поръсете със сирене. Печете тартите на 100 градуса 15-20 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване: