Тартар от риба тон със сушени домати и бакла

1. Почистете баклата от шушулките, а след това всяко зърно от люспите.
2. В тенджера с 3-4 с.л. задушете нарязания на ситно лук. Добавете половината бакла. Овкусете със сол и черен пипер. Сотирайте 4-5 минути. Прехвърлете задушената бакла в блендер и я пюрирайте.
3. В блендера сложете сушените домати, нарязаните люти чушки, обелената скилидка чесъна, дижонската горчица, прясно смлян черен пипер и зехтин. Разбийте до получаването на пюре.
3. Нарежете рибата тон на малки кубчета. Сложете я в купа и добавете към нея 1-2 с.л. от пастата от сушени домати. Разбъркайте внимателно. Оставете настрани за 5-10 минути.
4. Нарежете хляба на филийки и ги запечете от двете страни в грил-тиган с малко зехтин.
5. На дъното на чиния разстелете малко от пюрето от бакла. Върху него поставете ринг и оформете един слой от рибата тон. Върху рибата поставете ред нарязана на едро бакла. Поставете втори ред риба тон. Отстранете ринга и украсете със стрък резене или копър. Сервирайте със запечения хляб.

Продукти

  • 400 г филе от риба тон
  • 150 г мариновани сушени домати
  • 2 червени люти чушки
  • 200 г лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 150 г бланширана бакла
  • 8 филийки пълнозърнест хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички