Тартар от риба тон със сушени домати и бакла
Рецепта от: Давид Скоко
1. Почистете баклата от шушулките, а след това всяко зърно от люспите.
2. В тенджера с 3-4 с.л. задушете нарязания на ситно лук. Добавете половината бакла. Овкусете със сол и черен пипер. Сотирайте 4-5 минути. Прехвърлете задушената бакла в блендер и я пюрирайте.
3. В блендера сложете сушените домати, нарязаните люти чушки, обелената скилидка чесъна, дижонската горчица, прясно смлян черен пипер и зехтин. Разбийте до получаването на пюре.
3. Нарежете рибата тон на малки кубчета. Сложете я в купа и добавете към нея 1-2 с.л. от пастата от сушени домати. Разбъркайте внимателно. Оставете настрани за 5-10 минути.
4. Нарежете хляба на филийки и ги запечете от двете страни в грил-тиган с малко зехтин.
5. На дъното на чиния разстелете малко от пюрето от бакла. Върху него поставете ринг и оформете един слой от рибата тон. Върху рибата поставете ред нарязана на едро бакла. Поставете втори ред риба тон. Отстранете ринга и украсете със стрък резене или копър. Сервирайте със запечения хляб.
Продукти
- 400 г филе от риба тон
- 150 г мариновани сушени домати
- 2 червени люти чушки
- 200 г лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. дижонска горчица
- зехтин
- сол и черен пипер
- 150 г бланширана бакла
- 8 филийки пълнозърнест хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Пандишпан с ягодов мус и шоколад
Рецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Зелена салата със скариди и горчица
Рецепти Давид Скоко
Тирамису
Рецепти Давид Скоко
Талятели с калмари и градински чай
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Давид Скоко
Извара с карамелизирани смокини
Рецепти Давид Скоко
Кюфтета от тиквички
Рецепти Давид Скоко
Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепти Давид Скоко
Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали