Начин на приготвяне:
1. Поставете чиния върху тестото и изрежете два кръга от него по очертанията и. Поставете двата кръга в плоска тава, постлана с хартия за печене.
2. Намачкайте синьото сирене и намажете с него тестото. Поръсете с листа риган. Разрежете смокините на четвъртинки и подредете парченцата върху сиренето и ригана.
3. За соса смесете в купа течния мед и зехтина. Добавете и щипка черен пипер.
4. Полейте парченцата смокини с малко от соса. Запечете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
5. Поръсете изпечените тарталети с кресон, а върху него сгънете по 3 слайса прошуто. Полейте с останалия сос.
2. Намачкайте синьото сирене и намажете с него тестото. Поръсете с листа риган. Разрежете смокините на четвъртинки и подредете парченцата върху сиренето и ригана.
3. За соса смесете в купа течния мед и зехтина. Добавете и щипка черен пипер.
4. Полейте парченцата смокини с малко от соса. Запечете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
5. Поръсете изпечените тарталети с кресон, а върху него сгънете по 3 слайса прошуто. Полейте с останалия сос.
Продукти
- 400 г маслено тесто
- 80 г горгонзола
- 2 с.л. листа риган
- 3 смокини
- 50 г кресон
- 6 слайса прошуто
За соса:
- 1 с.л. течен мед
- 1 с.л. зехтин
- щипка черен пипер