Рецептата е на Станка Стоянова.

1. В купа сипете брашното и солта, добавете студеното масло, нарязано на кубчета, и с ръце оформете трохи. Добавете водата и оцета, най-добре на части. Размесете с ръце, докато получите топка тесто.
2. За пестото накиснете сушените домати в гореща вода за 10 минути. Прецедете доматите и ги поставете заедно с останалите продукти в блендер и пасирайте. Ако ви остане от пестото, може да го съхранявате в хладилник.
3. Измийте тиквичките и с белачка оформете много тънки ленти. Настържете кашкавала на едро ренде.
4. Разстелете готовото тесто в по-големи форми за тарталети (диаметър 12 см), постлани с хартия за печене. Намажете с песто от сушени домати, поръсете обилно с настърган кашкавал, сложете лентите тиквички, завити като рози, и ги посолете. Поставете формите в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, до златисто. Сервирайте с листенца босилек.

Продукти

  • За тестото:150 г пълнозърнесто брашно 50 г масло 50 мл леденостудена вода 1 ч.л. винен оцет 0.5 ч.л. солЗа пестото от сушени домати:200 г сушени домати 2 скилидки чесън сол 2 стръка пресен риган 10 листа пресен босилек 40 г пармезан 1 ч.ч. зехтинЗа гарниране:1 тиквичка 50 г кашкавал листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички