Тарталети с круши и лешници

Тарталети с круши и лешници

Начин на приготвяне:

1. Използвайте готово или предварително направено маслено тесто. Изрежете кръгчета от масленото тесто с помощта на обърната чинийка. Подредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене.
2. Обелете крушите. Разрежете ги на половинки. Всяка половинка нарежете на много тънки филийки, без да ги отделяте една от друга, да се получи ветрило. Смесете лешниковото масло с пудрата захар и разбъркайте хубаво.
3. Върху всяко кръгче сложете по 1 с.л. от лешниковото масло, като го разстелете и оставите малко от краищата свободни. Върху лешниковото масло сложете половинка круша и я притиснете леко. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Загрейте кайсиевото сладко с водата. Прецедете глазурата и намажете с нея с помощта на четчица тарталетите отгоре.

 
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 250 г маслено тесто
  • 3 круши
  • 1 ч.ч. лешниково масло
  • 30 г пудра захар
  • 3 с.л. кайсиево сладко
  • 1 с.л. вода

Свързани рецепти