Тарталети от вуду салон
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Смелете пилешкото месо от филе в блендер. Сложете го в купа заедно с яйцата, рядкото кисело мляко и олиото. Разбъркайте.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и кажунската подправка*. Разбъркайте.
3. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете зърната царевица и настърганото твърдо сирене по ваш избор и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте.
4. Напълнете хартиените кошнички, поставени в гнездата на форма за мъфини и печете кексчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна 25 минути.
5. За пикантния сос нарежете лука и чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и нарежете и нея на ситно. Запържете лука, чесъна и чушката в тиган с олио за около 3 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер. В купичка разтворете нишестето с малко студена вода на кашичка и я добавете в соса за сгъстяване, варете 1-2 минути. Накрая добавете зеления лук, нарязан на колелца.
6. Вуду тарталетите се сервират топли, поляти с по 1 с.л. чили сос.
*Кажунската подправка е микс от подправки, който може да се приготви и в домашни условия, като се смесят по 1 с.л. риган, бял пипер, черен пипер, сладък червен пипер, лют червен пипер, семена от копър, чесън на прах, лук на прах, морска сол и се стрият добре. По желание може да се добави повече лют червен пипер.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и кажунската подправка*. Разбъркайте.
3. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете зърната царевица и настърганото твърдо сирене по ваш избор и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте.
4. Напълнете хартиените кошнички, поставени в гнездата на форма за мъфини и печете кексчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна 25 минути.
5. За пикантния сос нарежете лука и чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и нарежете и нея на ситно. Запържете лука, чесъна и чушката в тиган с олио за около 3 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер. В купичка разтворете нишестето с малко студена вода на кашичка и я добавете в соса за сгъстяване, варете 1-2 минути. Накрая добавете зеления лук, нарязан на колелца.
6. Вуду тарталетите се сервират топли, поляти с по 1 с.л. чили сос.
*Кажунската подправка е микс от подправки, който може да се приготви и в домашни условия, като се смесят по 1 с.л. риган, бял пипер, черен пипер, сладък червен пипер, лют червен пипер, семена от копър, чесън на прах, лук на прах, морска сол и се стрият добре. По желание може да се добави повече лют червен пипер.
Продукти
- За тестото:250 г пълнозърнесто брашно 9 г бакпулвер 1 с.л. кажунска подправка 300 г мляно пилешко месо 2 яйца 300 мл кисело мляко 80 мл слънчогледово олио 60 г царевица 60 г твърдо сирене 0.5 връзка див лукЗа чили соса:1 глава лук 1 скилидки чесън 1 червена люта чушка 2 с.л. концентрирано доматено пюре 1 с.л. кафява захар 250 мл пилешки бульон сол и черен пипер 1 ч.л. царевично нишесте 1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове