Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тарталети от вуду салон

категория 0/5
1. Смелете пилешкото месо от филе в блендер. Сложете го в купа заедно с яйцата, рядкото кисело мляко и олиото. Разбъркайте.
2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и кажунската подправка*.  Разбъркайте.
3. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете зърната царевица и настърганото твърдо сирене по ваш избор и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте.
4. Напълнете хартиените кошнички, поставени в гнездата на форма за мъфини и печете кексчетата в предварително загрята на 180 градуса фурна 25 минути.
5. За пикантния сос нарежете лука и чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и нарежете и нея на ситно. Запържете лука, чесъна и чушката в тиган с олио за около 3 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер. В купичка разтворете нишестето с малко студена вода на кашичка и я добавете в соса за сгъстяване, варете 1-2 минути. Накрая добавете зеления лук, нарязан на колелца.
6. Вуду тарталетите се сервират топли, поляти с по 1 с.л. чили сос.
*Кажунската подправка е микс от подправки, който може да се приготви и в домашни условия, като се смесят по 1 с.л. риган, бял пипер, черен пипер, сладък червен пипер, лют червен пипер, семена от копър, чесън на прах, лук на прах, морска сол и се стрият добре. По желание може да се добави повече лют червен пипер.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен