Тарта с мед и кедрови ядки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Разбийте яйцето в купичка и сипете половината от него в кладенчето. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и маслото. Размесете продуктите с пръсти, а след това омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за 30 минути.
2. За пълнежа сипете в тенджерка меда, захарта и солта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Оставете сместа да изстине.
3. Разточете тестото, като поръсвате брашно на плота. Намажете с масло плитка форма за пай с къдрави стени. Прехвърлете тестото с помощта на точилка и го напаснете внимателно по дъното и стените. Изрежете излишното тесто. Надупчете тестото по дъното.
4. В купа изсипете охладената медена смес и добавете жълтъка, яйцето и сметаната. Разбъркайте. Изсипете сместа върху тестото. Поръсете кедровите ядки върху пълнежа. Печете тартата 1 час в предварително загрята фурна на 170 градуса.
2. За пълнежа сипете в тенджерка меда, захарта и солта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Оставете сместа да изстине.
3. Разточете тестото, като поръсвате брашно на плота. Намажете с масло плитка форма за пай с къдрави стени. Прехвърлете тестото с помощта на точилка и го напаснете внимателно по дъното и стените. Изрежете излишното тесто. Надупчете тестото по дъното.
4. В купа изсипете охладената медена смес и добавете жълтъка, яйцето и сметаната. Разбъркайте. Изсипете сместа върху тестото. Поръсете кедровите ядки върху пълнежа. Печете тартата 1 час в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Продукти
- За виенското тесто:0.5 яйце 1 шушулка ванилия 150 г брашно 100 г масло 50 г захарЗа пълнежа:100 г захар 100 г мед щипка сол 180 г масло 120 мл течна сметана 1 яйце 1 жълтък 180 г кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк