Тарта с манго и естрагон

Тарта с манго и естрагон

Начин на приготвяне:

1. За тестото изсипете брашното на плота, поръсете солта върху него и направете кладенче. В кладенчето изсипете останалите продукти. Омесете гладко тесто и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за 30 минути.
2. За пълнежа разбийте яйцата в купа. Добавете нарязания на ситно естрагон, захарта и маскарпонето. Разбъркайте до гладкост. Накрая добавете брашното и разбъркайте леко с помощта на шпатула.
3. Разточете тестото тънко върху набрашнен плот. Намажете с масло квадратна форма за пай /с подвижно дъно и къдрави стени/ и прехвърлете разточеното тесто, навито върху точилката във формата. Напаснете хубаво тестото и изрежете излишното. Надупчете тестото с вилица по дъното на формата.
4. Изсипете пълнежа с маскарпоне върху основата от тесто. Обелете и нарежете мангото на полукръгчета и ги подредете отгоре, леко застъпвайки се. Печете тартата 50 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
5. В тенджерка загрейте кайсиевото сладко и водата. Ако сладкото има по-големи парчета плод, прецедете го. С помощта на четчица намажете тартата за блясък. Може да украсите тартата с няколко розички от бита сметана.

Продукти

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 80 г захар
  • 150 г масло
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 1 лимон
  • настъргана кора

За пълнежа:

  • 0.5 връзка пресен естрагон
  • 100 г захар
  • 325 г маскарпоне
  • 2 яйца
  • 100 г брашно

Допълнително:

  • 2 манго
  • 100 г кайсиево сладко
  • 3 с.л. вода

Свързани рецепти