Тарта с карамелизиран лук, картофи и сирене фета

Тарта с карамелизиран лук, картофи и сирене фета

Начин на приготвяне:

1. Разточете тестото. С помощта на линийка и нож изрежете два еднакви правоъгълника от него с размери 15 х 18 см. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
2. Разстелете мармалада от карамелизиран лук върху правоъгълниците, като оставяте свободни краищата им.
3. Нарежете на тънки филийки сварените картофи и ги разпределете върху тартите. След това начупете сиренето, а накрая накъсайте слайсовете панчета или бекон.
4. Поръсете с листа пресен розмарин и овкусете със сол и черен пипер. Печете тартите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
5. Поднесете тартите, гарнирани със зелена салата.

Продукти

  • 375 г бутер тесто
  • 240 г кромид лук
  • 2 сварени картофа
  • 100 г сирене фета
  • 4 слайса панчета или бекон
  • 2 стръка розмарин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти