Тарта с ядки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Изсипете останалите продукти в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, като го сплескате. Оставете тестото 1 час в хладилника.
2. В тавичка сложете ядките без ша-фъстъка и ги запечете на 180 градуса за 13 минути.
3. за франджипана смелете фино в блендер филираните бадеми със захарта. След това добавете мекото масло и яйцето и смелете отново.
4. Разточете тестото с дебелина 5 мм и го прехвърлете върху предварително намаслена плитка кръгла форма за пай. напаснете тестото хубаво по стените и дъното на формата. Изрежете излишното тесто. Направете няколко дупки с нож в тестото и изсипете франджипана. Разстелете го и печете тартата в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
5. Загрейте кайсиевия конфитюр в тенджерка. Смесете в купа печените ядки с ядките шам-фъстък, сушените боровинки и портокаловите корички и разбъркайте. Изсипете всичко в тенджерката и разбъркайте хубаво, за да се глазират всички ядки. Изсипете ядките върху изстиналата и извадена от формата тарта и ги разпределете равномерно.
6. Поставете една чиния върху тартата така, че краищата на тартата да са свободни и ги поръсете с пудра захар.
7. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в пош с назъбен накрайник. Украсете тартата с няколко розички от сметана.
2. В тавичка сложете ядките без ша-фъстъка и ги запечете на 180 градуса за 13 минути.
3. за франджипана смелете фино в блендер филираните бадеми със захарта. След това добавете мекото масло и яйцето и смелете отново.
4. Разточете тестото с дебелина 5 мм и го прехвърлете върху предварително намаслена плитка кръгла форма за пай. напаснете тестото хубаво по стените и дъното на формата. Изрежете излишното тесто. Направете няколко дупки с нож в тестото и изсипете франджипана. Разстелете го и печете тартата в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
5. Загрейте кайсиевия конфитюр в тенджерка. Смесете в купа печените ядки с ядките шам-фъстък, сушените боровинки и портокаловите корички и разбъркайте. Изсипете всичко в тенджерката и разбъркайте хубаво, за да се глазират всички ядки. Изсипете ядките върху изстиналата и извадена от формата тарта и ги разпределете равномерно.
6. Поставете една чиния върху тартата така, че краищата на тартата да са свободни и ги поръсете с пудра захар.
7. Разбийте сметаната със захарта и я прехвърлете в пош с назъбен накрайник. Украсете тартата с няколко розички от сметана.
Продукти
- За тестото:150 г брашно 100 г меко масло 50 г захар 0.5 яйцеЗа франджипана:100 г филирани бадеми 100 г захар 40 г меко масло 1 яйцеЗа ядките:100 г орехи пекан 100 г лешници 100 г бадеми 100 г орехи 70 г ядки шам-фъстък 70 г захаросани портокалови корички 50 г сушени боровинки 3 с.л. кайсиев конфитюрЗа украса:250 мл течна сметана 50 г захар пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк