Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тарт тропезиен

категория 0/5
1. За тестото направете кладенче в брашното и изсипете всички продукти в него. Само солта посипете върху брашното. Започнете да смесвате продуктите в кладенчето с по малко брашно. След това омесете тестото и го сложете да втасва в купа, поръсена с брашно и покрито с фолио.
2. За крема сложете млякото в тенджерка заедно със захарта. Отделно разбийте жълтъците с малко студено мляко. След това прибавете вътрешността на шушулката ванилия и брашното към тях. Изсипете жълтъчената смес в тенджерката с млякото и бъркайте докато сместа заври и 1-2 минути след това. Изсипете крема върху поднос и го оставете да изстине на стайна температура, покрит с прозрачно фолио. Разбийте маслотос миксер и добавете към него изстиналия сладкарски крем. Бийте до пухкавост. След това смесете крема с предварително разбита сметана с малко захар. Разбъркайте. Пресипете крема в шприц.
3. За трохите размесете продуктите с ръце. Разбийте яйцето предварително и добавете половината от него.
4. Разточете тестото в кръгла форма с диаметр около 20 см. Поставете го в тава, постлана с хартия за печене и го оформете добре - да е кръгло. Намажете го отгоре с разбито яйце и поръсете трохите. Оставете го половин час да втаса втори път на стайна температура. След това го изпечете на 170 градуса за 45 минути.
5. Разрежете изпечения блат на две по хоризонтал. С четчица нанесете портокалов ликьор по вътрешността на двете половини. Нанесете крема върху долната половина и захлупете с другата.
6. Поръсете с пудра захар отгоре. Охладете леко сладкиша преди да го поднесете.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен