Тарт Татен с тиква, ябълки и круши
1. Обелете крушата и ябълките и ги наржете на четвъртини. Отстранете семките и дръжките им и ги сложете в купа. Полейте ги с лимоновия сок и разбъркайте.
2. Обелете тиквата и я нарежете на тънки резени.
3. В тиган с огнеупорна дръжка /диаметър 20 см./ разтопете маслото. Сипете захарта и изчакайте да се карамелизира, като разклащате само тигана, без да бъркате.
4. Дръпнете тигана с карамеления сос от котлона и подредете резените ябълки и круши в кръг, отгоре подредете резените тиква. Върнете тигана върху отлона, на умерен огън и гответе до омекване на плодовете, около 15 минути. След това ги оставете да изстинат за 5 минути.
5. Изрежете кръг от масленото тесто /с 4-5 см. по-голям от диаметъра на тигана/. Поставете тестото върху плодовете, като го подпъхнете до дъното. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 25 минути. Извадете сладкиша от фурната и оставете за изстине 5 минути. Поръсете с малко пудра захар.

Продукти

  • 2 ябълки
  • 1 круша
  • 250 г тиква
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 55 г масло
  • 150 г захар
  • 450 г маслено тесто

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички