Тарт Татен с тиква, ябълки и круши
Рецепта от: Кари Озмънд
1. Обелете крушата и ябълките и ги наржете на четвъртини. Отстранете семките и дръжките им и ги сложете в купа. Полейте ги с лимоновия сок и разбъркайте.
2. Обелете тиквата и я нарежете на тънки резени.
3. В тиган с огнеупорна дръжка /диаметър 20 см./ разтопете маслото. Сипете захарта и изчакайте да се карамелизира, като разклащате само тигана, без да бъркате.
4. Дръпнете тигана с карамеления сос от котлона и подредете резените ябълки и круши в кръг, отгоре подредете резените тиква. Върнете тигана върху отлона, на умерен огън и гответе до омекване на плодовете, около 15 минути. След това ги оставете да изстинат за 5 минути.
5. Изрежете кръг от масленото тесто /с 4-5 см. по-голям от диаметъра на тигана/. Поставете тестото върху плодовете, като го подпъхнете до дъното. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 25 минути. Извадете сладкиша от фурната и оставете за изстине 5 минути. Поръсете с малко пудра захар.
Продукти
- 2 ябълки
- 1 круша
- 250 г тиква
- 2 с.л. лимонов сок
- 55 г масло
- 150 г захар
- 450 г маслено тесто
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни