1. За карамела сипете 175 г захар и 6 с.л. вода в съд от неръждаема стомана и загрейте на слаб огън. Разбъркайте с помощта на силиконова шпатула докато захарта се разтопи. След това усилете огъня и оставете сместа да ври, докато се образува златист карамел. Пресипете веднага карамела в кръгла форма (диаметър 23 см) и го разстелете равномерно с поклащане на формата.

2. Обелете зелената ябълка и я нарежете на малки кубчета. Сложете ги в касерола заедно с 2 с.л. захар и 2 с.л. вода. Захлупете и гответе 5-10 минути, докато ябълките омекнат и се образува каша. Дръпнете от котлона и ги намачкайте.

3. Намажете стените на формата с масло. Върху карамела подредете обелените и нарязани на резени четири ябълки във формата на ветрило, като започнете реденето отвън навътре. Върху тях изсипете пюрето от ябълка.

4. Поставете бутер тестото върху плота и върху него поставете формата. Изрежете кръг с 2 см по-широк от формата. Поставете тестото върху ябълките като подвиете краищата му навътре. По средата на сладкиша направете кръстче с помощта на нож, за да излиза парата при печенето.

5. Печете тарта в предваритено загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 30 минути. След като изстине за 5 минути, поставете голяма чиния върху формата и обърнете тарта.

Продукти

  • 175 г захар
  • 1 зелена ябълка
  • 2 с.л. захар
  • 4 големи ябълки
  • 375 г многолистно тесто

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички