Тарт с ягоди и нектарини

Тарт с ягоди и нектарини

Начин на приготвяне:

1. Измитите ягоди почистете от дръжките и разрежете на половинки, а нектарините нарежете на резени, като отстраните костилките им.
2. Сложете плодовете в купа и ги поръсете със сока на 1/2 лимон и с 1-2 с.л. захар. Разбъркайте внимателно.
3. Листът бутер тесто трябва да е с дебелина около 4 мм. От него изрежете правоъгълник с размери 25х30 см и го прехвърлете в тавичка. С помощта на нож офоремете борд на тестото - на 1 см разстояние навътре.
4. Подредете парчетата плодове плътно едно до друго в очертаната вътрешноста на тарта. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 25 минути.

Продукти

  • 200 г ягоди
  • 400 г нектарини
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. захар
  • 500 г бутер тесто

Свързани рецепти