Тарт с ванилов крем
Рецепта от: По Линг Йоу
Основата за този тарт е от бадемово брашно, масло и портокалова кора, а пълнежът е идеално гладък ванилов крем. Направете 1 голям тарт или няколко по-малки.
Продукти
- За основата:
- 180 г захар
- 1 ч.ч. бадемово брашно
- 1 ¾ ч.ч. брашно
- 1/8 ч.л. сол
- ½ портокал, настъргана кора
- 200 г безсолно масло (студено)
- 2 яйца размер М
- За крема:
- 3 яйца размер L
- 2 ч.л. ванилова паста
- 3 с.л. захар
- 2 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 3 с.л. прясно мляко
- прясно настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
- 1. За основата сипете захарта, бадемовото брашно, брашното, солта, фино настърганата портокалова кора и студеното масло, нарязано на малки кубчета в кухненски робот и пулсирайте, докато се получи смес с пясъчна структура. Добавете 1 яйце и пулсирайте за кратко.
- 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко, колкото да образува топка. Оформете на диск с дебелина 2 см, увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
- 3. Разточете тестото върху набрашнена повърхност или върху хартия за печене с дебелина 4 мм. Прехвърлете в голяма форма с падащо дъно (диаметър 25 см) или в малки формички с падащо дъно (диаметър 10 см). Напаснете тестото добре по дъното и стените и изрежете излишното по краищата. Надупчете тестото с вилица по цялата повърхност. Поставете ги във фризер за 20 минути. След това поставете формата в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) и печете 20 минути. Веднага след изваждане намажете основата с предварително разбито яйце и оставете да изстине напълно.
- 4. За крема разбийте в купа яйцата с млякото и захарта, с помощта на тел. Добавете сметаната и ванилията и разбийте отново, до хомогенност.
- 5. Напълнете формата или формите с крем. Печете тарта 1 час на 90-100 градуса. Поръсете изпечените тартове с прясно настъргано индийско орехче и оставете да изстинат напълно.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж