1. За тестото сипете в купа или кухненски робот брашното, пудрата захар и нарязаното на маки кубчета студено масло. Разбъркайте до образуването на маслени трохи. След това добавете жълтъка и студената вода. Разбъркайте до получаването на тесто.

2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го оформете на плосък диск. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути. След това разточете тестото върху набрашнен плот в кръг, малко по-голума от форма за тарта с диаметър 23 см. Дебелината на тестото трябва да е около 5 см. Прехвърлете във формата и напаснете по дъното и стените на формата, като притискате добре. Изрежете излишното тесто по краищата. Поставете формата с тестото в хладилник за 15 минути. След това надупчете тестото по дънъто с вилица и поставете лист хартия за печене върху него. Върху хартията изсипете сухи макарони. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 10 минути. Махнете хартията за печене и макароните и печете о ще 5-7 минути, до бледозлатист цвят.

3. За пълнежа разтопете маслото в касеролка заедно с начупения или нарязан шоколад. Бъркайте докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и добавете брашното и захарта. Разбъркайте. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате.

4. Изсипете пълнежа върху основата и печете тарта 10-12 минути на 180 градуса с вентилатор. След изваждане пълнежът трябва да се поклаща леко при разтръскване. Оставете тарта да се охлади. Поръсете с пудра захар и поднесете. Може да сервирате тарта и топъл, гарниран с пресни ягоди и леко разбита сметана.

Продукти

  • За тестото:
  • 100 г брашно
  • 50 г пудра захар
  • 50 г студено масло
  • 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
  • 1 с.л. леденостудена вода
  • За пълнежа:
  • 100 г масло
  • 150 г натурален шоколад
  • 150 г светлокафява захар
  • 75 г брашно
  • 6 яйца от свободно отглеждани кокошки (размер М)
  • Допълнително:
  • пудра захар
  • ягоди
  • пълномаслена течна сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички