Това е рецепта за семпъл, но много вкусен сладкиш. Основата на тарта е от бисквити и масло, върху него се изсипва крем от бита сметана и се гарнира с пресни малини и ленти бял шоколад. Съвършенство!

Продукти

  • 250 г бисквити Дижестив
  • 120 г безсолно масло
  • ½ ч.л. канела
  • 300 мл прясна или заквасена сметана (45% масленост)
  • 50 г захар
  • 375 г малини
  • блокче бял шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. Смелете бисквитите на трохи и ги сложете в купа. Добавете леко огладеното разтопено масло и канелата. Разбъркайте добре.
  • 2. Намажете с олио дъното на форма за пай с подвижно дъно и къдрави стени (диаметър 23 см) и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно. Притиснете добре с дъното на чаша. Поставете в хладилник за 30 минути.
  • 3. Извадете основата от формата и я поставете върху голяма чиния за сервиране.
  • 4. Разбийте сметаната и захарта с помощта на тел, до полуплътност. Изсипете я върху основата и я разпределете равномерно, като оставите ½ см от краищата на основата свободни. Върху сметаната разпределете малините.
  • 5. Настържете на едро шоколад (поставете го предварително за 20 секунди в микровълнова фурна) и поръсете с пудра захар.

Свързани рецепти

Виж всички