Тарт с малини и сметана
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Това е рецепта за семпъл, но много вкусен сладкиш. Основата на тарта е от бисквити и масло, върху него се изсипва крем от бита сметана и се гарнира с пресни малини и ленти бял шоколад. Съвършенство!
Продукти
- 250 г бисквити Дижестив
- 120 г безсолно масло
- ½ ч.л. канела
- 300 мл прясна или заквасена сметана (45% масленост)
- 50 г захар
- 375 г малини
- блокче бял шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете бисквитите на трохи и ги сложете в купа. Добавете леко огладеното разтопено масло и канелата. Разбъркайте добре.
- 2. Намажете с олио дъното на форма за пай с подвижно дъно и къдрави стени (диаметър 23 см) и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно. Притиснете добре с дъното на чаша. Поставете в хладилник за 30 минути.
- 3. Извадете основата от формата и я поставете върху голяма чиния за сервиране.
- 4. Разбийте сметаната и захарта с помощта на тел, до полуплътност. Изсипете я върху основата и я разпределете равномерно, като оставите ½ см от краищата на основата свободни. Върху сметаната разпределете малините.
- 5. Настържете на едро шоколад (поставете го предварително за 20 секунди в микровълнова фурна) и поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж