1. За основата на тарта сипете в купа нарязаното на кубчета масло, пудрата захар, солта и бадемовото брашно. Разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте отново. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.

2. Извадете тестото върху лист прозрачно фолио и го увийте в него, като го сплескате във формата на диск. Поставете в хладилник за 30 минути.

3. Извадете тестото и го разточете върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Навийте тестото върху точилката и го прехвърлете в плитка форма с подвижно дъно. Напаснете тестото по дъното и стените на формата и отстранете излишното тесто по краищата с помощта на шпатула. Надупчете тестото на дъното с вилица. Поставете лист хартия за печене и върху него изсипете зърна сурво нахут. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.

4. За лимоновия крем в голяма стъклена купа сипете яйцата, захарта, лимоновия сок и нарязаното на кубчета масло. Настържете фино и кората на лайм. Поставете купата на водна баня и разбърквайте непрекъснато в продължение на 30 минути, докато сместа се сгъсти. Дръпнете купата от водната баня. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути. Изтискайте желатина и го добавете при топлия лимонов крем. Разбъркайте и след това пасирайте сместа.

5. Изсипете лимоновия крем върху изпечената и изстинала основа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник докато кремът се стегне.

6. За италианския меренг сипете водата  и захарта в тенджерка и ги загрейте до 118 градуса. В купа разбийте белтъците с помощта на миксер до получаването на сняг. Без да спирате разбиването, на тънка струйка сипете горещия сироп. Разбивайте докато се получи твърд сняг и сместа изстине. Прехвърлете меренга в пош с гладък накрайник.

7. Шприцовайте малки топчици, плътно една до друга, върху тарта. Обгорете целувките с газова горелка. Поръсете с фино настъргана лимонова кора.

Продукти

  • За основата:
  • 125 г безсолно масло, на стайна температура
  • 75 г пудра захар
  • 1 яйце размер S
  • 2 г фина сол
  • 25 г бадемово брашно
  • За лимоновия крем:
  • 150 г лимонов сок
  • 225 г захар
  • 150 г безсолно масло
  • 4 яйца размер L
  • 3 листа желатин
  • За целувките:
  • 3 белтъка размер L
  • 200 г захар
  • 75 мл вода
  • 1 лайм

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички