Тарт с круши и бри
1. Изсипете брашното на плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в брашното и сложете останалите продукти в него. Постепенно смесете продуктите и омесете гладко тесто. Сплескайте леко топката тесто и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Намажете с масло плитка форма. Разточете тестото, може по-дебело. Напаснете тестото във формата, като оставите повече тесто по стените. Намокрете четка с вода и намажете краищата на тарта. След това оформете борд, като с един пръст притискате тестото по стената, а с друг пръст, до него, избутвате тестото надолу. Надупчете тестото по дъното на формата с помощта на вилица.
3. Обелете и разрежете крушите на четвъртинки. Почистете ги от семки и ги нарежете на тънки филийки. Подредете крушите под формата на ветрило върху тестото. /Ако крушите са по-сочни, първо поръсете дъното на тарта с галета./ Нарежете сиренето бри на парчета и ги подредете върху крушите.
4. В купа разбийте жълтъците и яйцето. Добавете сметаната и прясното мляко. Овкусете с орехово масло.
5. Излейте сместа върху крушите и сиренето. Подредете целите орехови ядки най-отгоре. Печете тарта в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
6. Изпеченият и леко поизстинал тарт поставете върху голяма чиния. Поръсете с мед.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 200 г масло 160 мл студена вода 1 яйце щипка солЗа пълнежа:1 яйце 3 жълтъка 125 мл сметана 125 мл прясно мляко 1 с.л. орехово масло 350 г сирене Бри 4 круши 100 г орехи 2 с.л. течен мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички