Начин на приготвяне:

1. Омесете масленото тесто, като изсипете брашното на плота и направите кладенче в него. В кладенчето сложете останалите продукти и омесете гладко тесто.
2. Разточете тестото между два листа прозрачно фолио в кръгла форма. Отстранете горното парче фолио и го поръсете с натрошените ядки кашу. Навийте тестото върху точилката и го прехвърлете във форма за торта с подвижно дъно /с диаметър 26 см/, като покриете и дъното, и стените и. Печете тестото в предварително загрята фурна на 150 градуса 15 минути.
3. Загрейте сметаната в тенджерка. Разрежете анона ябълките на половинки и издълбайте вътрешността им направо при сметаната. Разбъркайте докато сместа стане гладка. Пресипете я в купа през цедка.
4. В купа разбийте 4 жълтъка с пудра захар, докато се сгъстят. Добавете прецедената сметана с ябълките на струйка, като бъркате внимателно.
5. Изсипете ябълковата смес върху тестото и печете тарта в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
6. Изпържете кашуто в маслена баня, до златисто. Смелете ядките в блендер, не съвсем фино. Отделете 1 с.л. ядки за по-късно.
7. За украсата карамелизирайте кафявата захар в тиган, като я сипвате на порции. Върху силиконова подложка изсипете слой от смлени ядки кашу. Поръсете ядките с леко изстиналия лепкав карамел, с помощта на лъжица. Оставете ядките с карамела да се охладят.
8. Смелете отделените ядки съвсем фино и ги пресейте през цедка в чиния. Трябва да получите фин прах. Към него добавете щипка настъргано индийски орехче и разбъркайте.
9. Извадете изпечения и поизстинал тарт от формата и го поръсете праха от кашу и с малко пудра захар.
10. Направете тънки ивици на дъното на чиния. Поставете триъгълно парче от тарта върху него. Гарнирайте с шприцована топка бита сметана и отчупено парче от ядки и карамел.

Продукти

За масленото тесто:

  • 225 г брашно
  • 150 г масло
  • 100 г пудра захар
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 яйце
  • 50 г запечено кашу

За пълнежа:

  • 500 мл течна сметана
  • 4 плода анона ябълка или мангостини
  • 4 жълтъка
  • 50 г пудра захар

За карамела:

  • 50 г кафява захар
  • 100 г кашу
  • олио за пържене
  • 3 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 1 с.л. пудра захар за поръсване

За гарниране:

  • бита сметана
  • мед

Свързани рецепти