Начин на приготвяне:

1. Разточете масленото тесто върху набрашнен плот, с дебелина 0.5 см, в правоъгълна форма. Прехвърлете тестото върху листа хартия за печене.
2. Измийте и подсушете кайсиите. Разрежете ги на две и отстранете костилките. Всяка половинка нарежете на тънки резени.
3. Оставете 1-2 см ръб от външната страна на правоъгълника тесто, като го оформите с повърхностен разрез с нож. По средата направете диагонални разрези. Подредете резените кайсии като керемидки. Намажете краищата на тарта с малко прясно мляко.
4. Загрейте плоска тава в предварително загрята фурна на 180 градуса. Поставете тарта върху тавата и печете 45 минути.
5. В тенджерка затоплете 2-3 с.л. кайсиев конфитюр. Обгорете кайсиите първо с газова горелка, а след това ги намажете с конфитюра, за блясък.

Продукти

  • 320 г маслено тесто
  • 8 кайсии
  • прясно мляко
  • 5 с.л. кайсиев конфитюр

Свързани рецепти