Тарт с ягоди и манго

© UKTV 2011
Тарт с ягоди и манго

Начин на приготвяне:

1. Почистете ягодите от дръжките и листата, измийте ги и ги разрежете на две. Разрежете нектарините на две, по средата и отстранете костилката. Нарежете на тънки резени.

2. Сложете плодовете в купа и поръсете с малко лимонов сок и 1-2 с.л. захар. Разбъркайте внимателно.

3. Използвайте разточено бутер тесто или го разточете. Оформете правилен правоъгълник от тестото и го прехвърлете в тавичка (25х30см).  С помощта на остър нож оформете ръб от всички страни, на 1 см от края.

4. Подредете плодовете върху тестото. Поръсете с малко захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 25 минути.

5. Поднесете парче тарт с ягоди и нектарини с лъжица леко разбито маскарпоне или бита сметана.

Продукти

  • 200 г ягоди
  • 5 малки нектарини (400 г)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. захар
  • 500 г бутер тесто

Свързани рецепти