Тарт с джинджифил и кокос
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Класически тарт със сладко от джинджифил, златен сироп и кокосови стърготини - истинско изкушение!
Продукти
- 225 г брашно
- ¼ ч.л. сол
- 110 г студено масло
- 1-2 с.л. студена вода
- За пълнежа:
- 175 г хлебни трохи
- 100 г кокосови стърготини
- 3 парчета джинджифил от сладко
- 1 лимон, настъргана кора
- 700 г златен сироп
- 3 с.л. сироп от сладкото от джинджифил
- 1 ½ с.л. лимонов сок
- ½ ч.л. смлян джинджифил
- Допълнително:
- запечени кокосови люспи
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото сипете брашното в купа и добавете нарязаното на кубчета студено масло. С пръсти претрийте сместа, за да се получат маслени трохи. Добавете сол и студена вода и разбъркайте, с ръце. Омесете докато се оформи тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете с натиск няколко минути. Оформете тестото на диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 30 минути.
- 2. Разточете тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете тестото във форма за тарт с вълнообразни стени (диаметър 23 см, височина 4 см) и го притиснете по дъното и стените. Върху тестото поставете лист хартия за печене, а върху него изсипете 2 шепи суров боб или нахут. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 15 минути. Отстранете зърната и хартията и печете още 5-10 минути, на 160 градуса. Извадете тестото от фурната и го оставете да изстине. С помощта на белачка за зеленчуци отстранете излишното тесто по краищата на формата.
- 3. В тенджерка сипете златния сироп, сиропа от сладкото от джинджифил, настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Добавете нарязания джинджифил от сладко, както и смления. Разбъркайте сместа и загрейте докато кипне. Дръпнете от огъня.
- 4. В купа сипете смлените хлебни трохи (от бял хляб) и кокосовите стърготини. Залейте ги с горещата смес със златен сироп и джинджифил. Разбъркайте.
- 5. Изсипете пълнежа върху тестото и го изравнете. Печете тарта в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 30 минути. Извадете от фурната и оставете сладкиша да изстине напълно. Поръсете с предварително запечени в сух тиган кокосови люспи. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете с лъжица леко разбита заквасена сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж