Тарт фламбé
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сипете брашното върху плота, посолете го и направете кладенче в него. В кладенчето сипете сухата мая, водата и зехтина. постепенно омесете гладко и леастично тесто. Поставете го в купа, покрийте го с намазнено парче прозрачно фолио и го оставете да втаса 1 час на стайна температура. /Може да омесите тестото и с помощта на кухненски робот./
2. Настържете сиренето едро, а беконът нарежете на малки кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, във формата на голям кръг. Намажете тестото със сметаната и поръсете кубчетата бекон. Върху тях поръсете сиренето и лука. Печете тарта в предварително загрята хурна на 250 градуса 5 минути.
4. Докато е още топъл, поръсете тарта с черен пипер.
2. Настържете сиренето едро, а беконът нарежете на малки кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, във формата на голям кръг. Намажете тестото със сметаната и поръсете кубчетата бекон. Върху тях поръсете сиренето и лука. Печете тарта в предварително загрята хурна на 250 градуса 5 минути.
4. Докато е още топъл, поръсете тарта с черен пипер.
Продукти
- 500 г брашно 270 мл вода 1 пакетче суха мая щипка сол 2 с.л. зехтин 2 глави лук 50 г сирене грюер 100 мл заквасена сметана 50 г пушен бекон прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери