Тарт фламбé

Тарт фламбé

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното върху плота, посолете го и направете кладенче в него. В кладенчето сипете сухата мая, водата и зехтина. постепенно омесете гладко и леастично тесто. Поставете го в купа, покрийте го с намазнено парче прозрачно фолио и го оставете да втаса 1 час на стайна температура. /Може да омесите тестото и с помощта на кухненски робот./
2. Настържете сиренето едро, а беконът нарежете на малки кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, във формата на голям кръг. Намажете тестото със сметаната и поръсете кубчетата бекон. Върху тях поръсете сиренето и лука. Печете тарта в предварително загрята хурна на 250 градуса 5 минути.
4. Докато е още топъл, поръсете тарта с черен пипер.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 270 мл вода
  • 1 пакетче суха мая
  • щипка сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 50 г сирене грюер
  • 100 мл заквасена сметана
  • 50 г пушен бекон
  • прясно смлян черен пипер

Свързани рецепти