Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тарт Бурделу

категория 0/5
1. За тестото направете кладенче в брашното и сложете в него маслото, захарта и яйцето. Размесете продуктите с ръце и омесете бързо тестото. Увийте го в прозрачно фолио и го сплескайте. Поставете го в хладилник за 1/2 час.
2. В блендер смелете бадемите и захарта. След това добавете и яйцето и маслото.
3. Намажете с масло хубаво, особено по стените, форма за тарта с подвижно дъно. Разточете студеното тесто тънко. Навийте го върху точилката и го прехвърлете върху формата. Напаснете го хубаво, а излишното тесто по краия завийте навътре така, че краищата да станат по-плътни. Надупчете тестото по дъното на формата с вилица. Изсипете бадемовия пълнеж и го загладете. Изпечете тартата на 170 градуса за 15 минути.
4. Обелете крушите, разрежете ги наполовина и издълбайте семките им. Нарежете всяка половина на тънки филийки - 3-4 мм., без да ги разделяте. Наредете половинките круши върху изпечения бадемов пълнеж и ги притиснете леко една към друга.
5. В купа смесете сметаната, яйцето, захарта и вътрешността на шушулката ванилия. Разбъркайте хубаво и изсипете сместа върху крушите. Изпечете тартата на 170 градуса за 45 минути.
6. Загрейте кайсиевия конфитюр с водата и прецедете сместа от по-големи парченца. С четчица нанесете сместа върху тартата. Поръсете по краищата на тартата предварително леко запечени филирани бадеми и поръсете с пудра захар. Извадете тартата с дъното и я поставете върху поднос.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен