Таратор с тиквички и сирене
Рецепта от: Максут Ашкар

1. Измийте и подсушете тиквичката. Настържете я на фино ренед, като се стараете да получавате по-дълги ленти.
2. Сложете настърганата тиквичка в голяма купа. Настържете обелената скилидка чесън фино и я добавете. Добавете 4 пълни с.л. цедено кисело мляко и разъбракйте внимателно.
3. Добавете 4 с.л. сок от изцедени тиквички /от приготвянето на мюджвер/ и разбъркайте, за да получите по-лека консистенция. Настържете сиренето и добавете и него. Добавете още малко сок от тиквички и разбъркайте внимателно. Овкусете със сол и тънка струйка зехтин.
2. Сложете настърганата тиквичка в голяма купа. Настържете обелената скилидка чесън фино и я добавете. Добавете 4 пълни с.л. цедено кисело мляко и разъбракйте внимателно.
3. Добавете 4 с.л. сок от изцедени тиквички /от приготвянето на мюджвер/ и разбъркайте, за да получите по-лека консистенция. Настържете сиренето и добавете и него. Добавете още малко сок от тиквички и разбъркайте внимателно. Овкусете със сол и тънка струйка зехтин.
Продукти
- 1 тиквичка 1 скилидка чесън 4 с.л. цедено кисело мляко сок от тиквички 100 г сирене сол зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк