Таратор с печен чесън
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Разрежете главите чесън на све, хоризонтално, без да ги белите. Сложете ги в тавичка, поръсете ги със сол, мащерка и зехтин. Печете чесъна в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
2. Измийте и подсушете краставиците. Настържете ги фино. Изтискайте ги с ръка, като запазите водата, която ще отделят. Сложете краставиците в купа.
3. Добавете цеденото кисело мляко и разбъркайте. Овкусете със сол. Извадете скилидките печен чесън направо в купата. Разбъркайте и добавете малко от водата от краставиците, за да се получи по-лека консистенция.
4. Добавете нарязаните на ситно листа мента и зехтин на струйка. Разбъркайте. поставете таратора в хладилник за половин час.
2. Измийте и подсушете краставиците. Настържете ги фино. Изтискайте ги с ръка, като запазите водата, която ще отделят. Сложете краставиците в купа.
3. Добавете цеденото кисело мляко и разбъркайте. Овкусете със сол. Извадете скилидките печен чесън направо в купата. Разбъркайте и добавете малко от водата от краставиците, за да се получи по-лека консистенция.
4. Добавете нарязаните на ситно листа мента и зехтин на струйка. Разбъркайте. поставете таратора в хладилник за половин час.
Продукти
- 2 глави чесън 3 стръка прясна мащерка зехтин 3 малки краставици 2 с.л. цедено кисело мляко шепа прясна мента сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска