1. Разрежете главите чесън на све, хоризонтално, без да ги белите. Сложете ги в тавичка, поръсете ги със сол, мащерка и зехтин. Печете чесъна в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
2. Измийте и подсушете краставиците. Настържете ги фино. Изтискайте ги с ръка, като запазите водата, която ще отделят. Сложете краставиците в купа.
3. Добавете цеденото кисело мляко и разбъркайте. Овкусете със сол. Извадете скилидките печен чесън направо в купата. Разбъркайте и добавете малко от водата от краставиците, за да се получи по-лека консистенция.
4. Добавете нарязаните на ситно листа мента и зехтин на струйка. Разбъркайте. поставете таратора в хладилник за половин час.

Продукти

  • 2 глави чесън 3 стръка прясна мащерка зехтин 3 малки краставици 2 с.л. цедено кисело мляко шепа прясна мента сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички