Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете зелената салата. Нарежете я на ситно. Наситнете репичките. Обелете краставиците и ги нарежете на дребни кубчета. 

2. Чесъна намачкайте на паста с малко сол в хаванче. 

3. В голяма купа смесете репичките, краставичките, чесъна и салатата. 

4. Счукайте орехите в същото хаванче и ги сипете в купата, заедно с накълцания копър. 

5. Добавете олиото, киселото мляко, 1 л студена вода и сол на вкус. Разбъркайте добре.

6. Оставете супата в хладилник поне за 1 час преди сервиране.

Продукти

  • 400 г кисело мляко
  • 2 краставици
  • 1 зелена салата
  • 1 връзка репички
  • 2 скилидки чесън
  • 60 г орехови ядки
  • 2 с.л. олио
  • 1 връзка копър
  • сол на вкус

Свързани рецепти