Тарама
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Накъсайте само меката част на хляба в купа и го залейте с прясното мляко.
2. Сложете хайвера от кефал в тиган и добавете попилия млякото хляб. Разбъркайте енергично без да затопляте хайвера. Целта е той да се отпусне.
3. Дръпнете тигана от огъня и прецедете сместа през цедка. Добавете 1-2 с.л. гореща вода, за да може сместа да мине през цедката.
4. Започнете да добавяте по малко зехтин и лимонов сок, като бъркате енергично. Продължете бъркането докато получите желаната консистенция - пухкава и гладка.
2. Сложете хайвера от кефал в тиган и добавете попилия млякото хляб. Разбъркайте енергично без да затопляте хайвера. Целта е той да се отпусне.
3. Дръпнете тигана от огъня и прецедете сместа през цедка. Добавете 1-2 с.л. гореща вода, за да може сместа да мине през цедката.
4. Започнете да добавяте по малко зехтин и лимонов сок, като бъркате енергично. Продължете бъркането докато получите желаната консистенция - пухкава и гладка.
Продукти
- 2 филии бял хляб 0.5 ч.ч. прясно мляко 1 хайвер от кефал 1 ч.ч. зехтин 2 лимона сок прясно смлян черен пипер гореща вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови