Начин на приготвяне:

1. Накъсайте само меката част на хляба в купа и го залейте с прясното мляко.
2. Сложете хайвера от кефал в тиган и добавете попилия млякото хляб. Разбъркайте енергично без да затопляте хайвера. Целта е той да се отпусне.
3. Дръпнете тигана от огъня и прецедете сместа през цедка. Добавете 1-2 с.л. гореща вода, за да може сместа да мине през цедката.
4. Започнете да добавяте по малко зехтин и лимонов сок, като бъркате енергично. Продължете бъркането докато получите желаната консистенция - пухкава и гладка.

Продукти

  • 2 филии бял хляб
  • 0.5 ч.ч. прясно мляко
  • 1 хайвер от кефал
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 2 лимона
  • сок
  • прясно смлян черен пипер
  • гореща вода

Свързани рецепти