Начин на приготвяне:
1. Извадете костилките на маслините. Нарежете маслините и ги сложете в блендер заедно с обелените скилидки чесън и каперсите. Изтискайте сока на лимона и добавете зехтина. Пасирайте.
2. С помощта на малко рингче изрежете кръгчета от филиите хляб. Запечете кръгчетата хляб в загрят грил-тиган.
3. Оформете топчици от тапенадата и ги подредете в продълговата чиния. Между тях поставете половинки чери доматчета и топчици масло. Забодете кръгчетата хляб в тапенадата.
2. С помощта на малко рингче изрежете кръгчета от филиите хляб. Запечете кръгчетата хляб в загрят грил-тиган.
3. Оформете топчици от тапенадата и ги подредете в продълговата чиния. Между тях поставете половинки чери доматчета и топчици масло. Забодете кръгчетата хляб в тапенадата.
Продукти
- 100 г зелени маслини
- 100 г черени маслини
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. каперси
- 1 к.ч. зехтин
- 0.5 лимон
- сок
- 4 чери доматчета
- 2 филии бял хляб за тостер
- 20 г масло