Тапенада от маслини и лимон
Рецепта от: Ненад Великович
1. Извадете костилките на маслините. Нарежете маслините и ги сложете в блендер заедно с обелените скилидки чесън и каперсите. Изтискайте сока на лимона и добавете зехтина. Пасирайте.
2. С помощта на малко рингче изрежете кръгчета от филиите хляб. Запечете кръгчетата хляб в загрят грил-тиган.
3. Оформете топчици от тапенадата и ги подредете в продълговата чиния. Между тях поставете половинки чери доматчета и топчици масло. Забодете кръгчетата хляб в тапенадата.
2. С помощта на малко рингче изрежете кръгчета от филиите хляб. Запечете кръгчетата хляб в загрят грил-тиган.
3. Оформете топчици от тапенадата и ги подредете в продълговата чиния. Между тях поставете половинки чери доматчета и топчици масло. Забодете кръгчетата хляб в тапенадата.
Продукти
- 100 г зелени маслини 100 г черени маслини 2 скилидки чесън 1 с.л. каперси 1 к.ч. зехтин 0.5 лимон сок 4 чери доматчета 2 филии бял хляб за тостер 20 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони