1. Извадете костилките на маслините. Нарежете маслините и ги сложете в блендер заедно с обелените скилидки чесън и каперсите. Изтискайте сока на лимона и добавете зехтина. Пасирайте.
2. С помощта на малко рингче изрежете кръгчета от филиите хляб. Запечете кръгчетата хляб в загрят грил-тиган.
3. Оформете топчици от тапенадата и ги подредете в продълговата чиния. Между тях поставете половинки чери доматчета и топчици масло. Забодете кръгчетата хляб в тапенадата.

Продукти

  • 100 г зелени маслини 100 г черени маслини 2 скилидки чесън 1 с.л. каперси 1 к.ч. зехтин 0.5 лимон сок 4 чери доматчета 2 филии бял хляб за тостер 20 г масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички