Тънки джинджифилови бисквити с меласа
Рецепта от: Марта Стюарт
Ако искате да разполагате със сладки бисквити няколко дни, пригответе порция от тези леко пикантни джинджифилови бисквити с меласа. Меласата придава на бисквитите тъмнозлатист цвят, а джинджифилът ги прави идеални за чаша чай. Съхранявайте бисквитите в метална кутия или буркан с капак.
Продукти
- 2 ч.ч. + 2 с.л. брашно
- 1 1/2 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 3/4 ч.л. сол
- 1 ч.ч. безсолно масло
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 1 голямо яйце + 1 жълтък
- 2 с.л. захаросан джинджифил
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1/3 ч.ч. меласа
- 1 ч.ч. едра кристална захар
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете сухите съставки - брашно, смлян джинджифил, сода бикарбонат и сол. Разбъркайте.
- 2. В друга купа разбийте маслото със стайна температура заедно със захарта. Добавете прясно настъргания джинджифил, яйцето и жълтъка. Разбийте до кремообразност.
- 3. Без да спирате разбиването, добавете на порции сухите съставки и меласата, като ги редувате. Покрийте тестото с прозрачно фолио и поставете в хладилник поне за 1 час.
- 4. Оформете малки топки от сместа с помощта на малка лъжица за сладолед (= 1 ч.л.) и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Охладете за 30 минути.
- 5. Подредете по 12 топчета в тава, постлана с хартия за печене, на 5 см разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 12-14 минути, докато краищата станат тъмнокафяви. Охладете ги 5 минути върху решетка. Съхранявайте ги до 2 дни в контейнер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Силвия Колока
Домашни бишкоти
Рецепти Стоян и Лора
Сладки със сусамов тахан
Рецепти Мери Бери
Три вида бисквити
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадово-ванилени маслени бисквити
Рецепти Марта Стюарт
Бисквити венчета
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне