Начин на приготвяне:

1. В купа смесете сухите съставки - брашно, смлян джинджифил, сода бикарбонат и сол. Разбъркайте.

2. В друга купа разбийте маслото със стайна температура заедно със захарта. Добавете прясно настъргания джинджифил, яйцето и жълтъка. Разбийте до кремообразност.

3. Без да спирате разбиването, добавете на порции сухите съставки и меласата, като ги редувате. Покрийте тестото с прозрачно фолио и поставете в хладилник поне за 1 час.

4. Оформете малки топки от сместа с помощта на малка лъжица за сладолед (= 1 ч.л.) и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Охладете за 30 минути.

5. Подредете по 12 топчета в тава, постлана с хартия за печене, на 5 см разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 12-14 минути, докато краищата станат тъмнокафяви. Охладете ги 5 минути върху решетка. Съхранявайте ги до 2 дни в контейнер.

Продукти

  • 2 ч.ч. + 2 с.л. брашно
  • 1 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. безсолно масло
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1 голямо яйце + 1 жълтък
  • 2 с.л. захаросан джинджифил
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1/3 ч.ч. меласа
  • 1 ч.ч. едра кристална захар

Свързани рецепти