Начин на приготвяне:
1. За танана измийте и нарежете на ситно кориандъра и го сложете в купа. Обелете и нарежете много на ситно чесъна. Много на ситно нарежете и главата червен лук. Разполовете по дължина лютата чушка, отстранете семките и я нарежете на ситно. Чушките нарежете на кубчета.
2. Към зеленчуците в купата добавете подправките - смления джинджифил, червения пипер, куркумата. Настържете кората на лайма и изтискайте сока му. Добавете зехтин и разбъркайте много добре.
3. В тавичка сипете малко зехтин и подредете парчетата филе. Нарежете доматите на кръгчета и поставете по 2-3 кръгчета върху всяко парче филе. Отгоре поставете по 1-2 с.л. от танана. Покрийте рибата с алуминиево фолио. Печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Сипете 2 с.л. от танана в нагорещен тиган. Останалият танан съхранявайте в хладилник. Добавете сварени дребни картофи и разбъркайте. Гответе картофите 7 минути.
5. За салатата сложете измитите и подсушени листа рукола в купа. Нарежете чушката на лентички, а доматите на кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте парче печена риба с картофи и салата.
2. Към зеленчуците в купата добавете подправките - смления джинджифил, червения пипер, куркумата. Настържете кората на лайма и изтискайте сока му. Добавете зехтин и разбъркайте много добре.
3. В тавичка сипете малко зехтин и подредете парчетата филе. Нарежете доматите на кръгчета и поставете по 2-3 кръгчета върху всяко парче филе. Отгоре поставете по 1-2 с.л. от танана. Покрийте рибата с алуминиево фолио. Печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Сипете 2 с.л. от танана в нагорещен тиган. Останалият танан съхранявайте в хладилник. Добавете сварени дребни картофи и разбъркайте. Гответе картофите 7 минути.
5. За салатата сложете измитите и подсушени листа рукола в купа. Нарежете чушката на лентички, а доматите на кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте парче печена риба с картофи и салата.
Продукти
- 5 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 1 жълта чушка
- 0.5 връзка кориандър
- 1 червена люта чушка
- 1 с.л. смлян джинджифил
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. куркума
- сол и черен пипер
- 1 лайм
- настъргана кора и сок
- 100 мл зехтин
- 2 домата
- 400 г филе от хек
- 700 г сварени дребни картофи
За салатата:
- 75 г рукола
- 2 домата
- 1 жълта чушка
- 1 глава червен лук
- 25 мл бял винен оцет
- сол
- зехтин