Начин на приготвяне:

1. За танана измийте и нарежете на ситно кориандъра и го сложете в купа. Обелете и нарежете много на ситно чесъна. Много на ситно нарежете и главата червен лук. Разполовете по дължина лютата чушка, отстранете семките и я нарежете на ситно. Чушките нарежете на кубчета.
2. Към зеленчуците в купата добавете подправките - смления джинджифил, червения пипер, куркумата. Настържете кората на лайма и изтискайте сока му. Добавете зехтин и разбъркайте много добре.
3. В тавичка сипете малко зехтин и подредете парчетата филе. Нарежете доматите на кръгчета и поставете по 2-3 кръгчета върху всяко парче филе. Отгоре поставете по 1-2 с.л. от танана. Покрийте рибата с алуминиево фолио. Печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Сипете 2 с.л. от танана в нагорещен тиган. Останалият танан съхранявайте в хладилник. Добавете сварени дребни картофи и разбъркайте. Гответе картофите 7 минути.
5. За салатата сложете измитите и подсушени листа рукола в купа. Нарежете чушката на лентички, а доматите на кубчета. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте парче печена риба с картофи и салата.

Продукти

  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 1 жълта чушка
  • 0.5 връзка кориандър
  • 1 червена люта чушка
  • 1 с.л. смлян джинджифил
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • сол и черен пипер
  • 1 лайм
  • настъргана кора и сок
  • 100 мл зехтин
  • 2 домата
  • 400 г филе от хек
  • 700 г сварени дребни картофи

За салатата:

  • 75 г рукола
  • 2 домата
  • 1 жълта чушка
  • 1 глава червен лук
  • 25 мл бял винен оцет
  • сол
  • зехтин

Свързани рецепти