Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тъмен шоколадов кекс

категория 5/5
1. За глазурата сипете в тенджерка водата, кокосовото масло, кафявата захар, какаото и разтворимото кафе. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
2. Дръпнете от огъня и добавете предварително нарязания шоколад. разклатете тенджерката, след това разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Оставете да изстине.
3. За тестото смесете в купа, брашното, содата, солта, разтворимото кафе и какаото. В друга купа сипете горещата вода, добавете кокосовото масло и разбъркайте докато то се разтопи. Добавете захарта и оцета. Разбъркайте.
4. Добавете течните съставки към сухите, като ги сипвате внимателно. Разбъркайте до гладкост - сместа се получава полутечна. Намаслете форма с пружина /диаметър 20 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Оставете кекса да се охлади във формата, след това го прехвърлете върху поднос.
5. Полейте кекса с глазурата. След това, с помощта на палетен нож, разнесете глазурата по ръбовете. Накрая поръсете с розов цвят и нарязани ядки шам-фъстък.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Найджела Лоусън