Това е рецепта за паста, съчетана с висококачествени продукти. В соса с пушена сьомга се добавя просеко, а готовата паста се поръсва с червен хайвер.

Продукти

  • 250 г талятели
  • 150 г пушена сьомга
  • 125 мл просеко
  • 50 мл коняк или бренди
  • 200 мл течна сметана
  • 2 стръка пресен лук
  • 80 г масло
  • 30 мл зехтин екстра върджин
  • 40 г бейби каперси
  • 80 г хайвер от сьомга
  • 1 връзка див лук

Начин на приготвяне:

  • 1. В дълбок тиган сложете половината масло и 1 с.л. зехтин. Добавете нарязанияна кръгчета пресен лук и запържете за 2-3 минути с щипка пушена сол. Добавете нарязаната на тънки, къси лентички пушена сьомга и разбъркайте за 2 минути. Добавете бейби каперсите и коняка. Разбъркайте и фламбирайте. Изчакайте алкохолът да се изпари.
  • 2. Добавете просекото и оставете да изври наполовина. Добавете течната сметана и гответе докато сосът се редуцира 1/3.
  • 3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете я и я прехвърлете в соса с малко вода от варенето. Добавете 2/3 от нарязания на ситно див лук, прясно смлян черен пипер и разбъркайте за минута.
  • 4. Оформете гнездо от талятели със сос с просеко и пушена сьомга по средата на чиния. Поръсете с нарязан див лук, а най-отгоре поставете малко хайвер от сьомга. Завършете със струйка зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички