Талятели със сос с просеко и пушена сьомга
Рецепта от: Лука Чиано
Това е рецепта за паста, съчетана с висококачествени продукти. В соса с пушена сьомга се добавя просеко, а готовата паста се поръсва с червен хайвер.
Продукти
- 250 г талятели
- 150 г пушена сьомга
- 125 мл просеко
- 50 мл коняк или бренди
- 200 мл течна сметана
- 2 стръка пресен лук
- 80 г масло
- 30 мл зехтин екстра върджин
- 40 г бейби каперси
- 80 г хайвер от сьомга
- 1 връзка див лук
Начин на приготвяне:
- 1. В дълбок тиган сложете половината масло и 1 с.л. зехтин. Добавете нарязанияна кръгчета пресен лук и запържете за 2-3 минути с щипка пушена сол. Добавете нарязаната на тънки, къси лентички пушена сьомга и разбъркайте за 2 минути. Добавете бейби каперсите и коняка. Разбъркайте и фламбирайте. Изчакайте алкохолът да се изпари.
- 2. Добавете просекото и оставете да изври наполовина. Добавете течната сметана и гответе докато сосът се редуцира 1/3.
- 3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете я и я прехвърлете в соса с малко вода от варенето. Добавете 2/3 от нарязания на ситно див лук, прясно смлян черен пипер и разбъркайте за минута.
- 4. Оформете гнездо от талятели със сос с просеко и пушена сьомга по средата на чиния. Поръсете с нарязан див лук, а най-отгоре поставете малко хайвер от сьомга. Завършете със струйка зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос