Начин на приготвяне:
1. Накиснете сухите манатарки във вода за 20 минути.
2. Пуснете бучката масло в тиган и запържете нарязания на дребно лук. Когато той придобие златист цвят, Добавете нарязаните на ситно пилешки дробчета, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Запържете ги за около 5 минути. След това добавете доматеното пюре, нарязаните изцедени гъби и виното. Ако разполагате с трюфел, настържете половината от него.
3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода.
4. Добавете пастата при пилешките дробчета заедно с малко от водата, в която се е варила, за да стане соса по-кремообразен.
5. Поднесете пастата, поръсена с настърган трюфел и настърган пармезан.
2. Пуснете бучката масло в тиган и запържете нарязания на дребно лук. Когато той придобие златист цвят, Добавете нарязаните на ситно пилешки дробчета, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Запържете ги за около 5 минути. След това добавете доматеното пюре, нарязаните изцедени гъби и виното. Ако разполагате с трюфел, настържете половината от него.
3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода.
4. Добавете пастата при пилешките дробчета заедно с малко от водата, в която се е варила, за да стане соса по-кремообразен.
5. Поднесете пастата, поръсена с настърган трюфел и настърган пармезан.
Продукти
- 50 г масло
- 1 глава лук шалот
- 400 г пилешки дробчета
- 30 г сушени манатарки
- 1 с.л. доматено пюре
- 50 мл бяло сухо вино
- 300 г талятели
- 100 г прясно настърган пармезан
- 1 бр. трюфел
- 50 г пармезан